Annons

Ras försenar godare vatten

Landskronaborna har under snart ett års tid fått vatten från reservtäkten Ringsjön. Något som stundtals vållat bekymmer och irritation hos vattenkunderna. Anmärkningar på smak , lukt, färg och hårdhet har gjorts.  Värst drabbade har Häljarpsborna varit där vissa kvarter under en period tvingats hämta vatten ur speciellt uppställda tankar.

Nu ser det ut att dröja ytterligare en tid innan landskronaborna får tillbaka Bolmenvatten i kranarna. Vid besiktning av den sista sträckan av Bolmentunneln har ett omfattande ras upptäckts.  Rasmassorna måste nu avlägsnas och berget behöver förstärkas. Eftersom tunneln redan är tömd på vatten och förstärkningsarbeten pågår är förutsättningarna gynnsamma för att reparera raset, uppger Sydvatten.
Det är i nuläget svårt att avgöra hur lång tid det kommer att ta, men reparationstiden kommer att behöva förlängas. Leveransen av vatten från reservtäkten Ringsjön beräknas åtminstone fortsätta till senare delen av sommaren, skriver Sydvattens VD Jörgen Johansson i meddelande till berörda kommuner.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser