Annons

Polisen söker upphittare av vapen

De två 18-åringar som greps misstänkta för rånet mot en bingohall på Rådmansgatan i Landskrona fredagen den 12 februari, släpptes efter fyra respektive fem dagar i fängsligt förvar. De båda är dock fortfarande misstänkta. Åklagaren ansåg att bevisningen var för svag för att motivera häktning.

Nu avslöjar polisen att det hittats ett av de två vapnen som användes vid rånet.
– Den 15 januari kom det in en man på polisstationen i Landskrona och med sig hade han ett basebollträ som troligtvis användes vid rånet. Han hade hittat det under en bil som stod på den parkeringsplats som ligger rakt över gatan till bingohallen, säger Kent Johansson på polisen i Landskrona.
– Och nu vill vi åter komma i kontakt med mannen som lämnade in basebollträet för att ställa lite kompletterande frågor.

Annons
 

Om basebollträet binder någon av de misstänkta till brottet vill inte Kent Johansson avslöja i dagsläget.
– Jag har just fått alla papper på bordet och vill först läsa genom allt innan jag kommenterar.

Något spår efter det pistolliknande föremålet som användes har inte polisen. De är också mycket förtegna om hur stort bytet blev och om man hittat några pengar från rånet i samband med gripandet av 18-åringarna.
– På grund av utredningstekniska skäl vill vi inte gå ut med detta just nu. Vi är inne i ett känsligt läge, avslutar Kent Johansson.

Ingen av de sju som befann sig i bingolokalen skadades fysiskt vid rånet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser