Annons

Investerare höll BoIS-förlust nere

Landskrona BoIS hade budgeterat med en vinst på 100 000 kronor 2009 men när det på onsdagen är dags för årsmöte kommer negativa siffror att presenteras för fjärde året i rad.
– Avsaknaden av de sportsliga framgångarna gjorde att vi tappade publik och dessutom fick vi in mindre i sponsorintäkter, säger Alve Pålsson, kassör i föreningen.
– Jag har full förståelse för att intäkterna från sponsorer och publik minskat. Men eftersom vi inte fick vår budget att gå ihop så kan vi inte vara nöjda.

I stället för vinst visar resultatet en förlust på ”några hundratusen kronor”.
– Eftersom vi har som policy att det är vår ordförande Kenneth Håkansson som uttalar sig om ekonomin så vill jag inte gå in i detalj hur det gått men jag kan säga att det rör sig om siffror på ett par hundratusen kronor, säger Alve Pålsson.

Annons
 

Förlusten hade dock blivit större om inte några privatpersoner gått in och investerat.
Så fungerar det i fotbollsvärlden idag. Det är några som investerat i framtida spelarförsäljningar och utan deras tillskott hade siffrorna varit betydligt sämre.

En annan positiv händelse är att BoIS äntligen fått betalt för Kevin Amuneke.
– Det har varit en segdragen historia men sedan vi med hjälpa av FIFA:s fick till en avbetalningsplan så har det funkat till punkt och pricka. Nu väntar vi bara på de sista pengarna som ska komma in den 1 mars, säger Alve Pålsson.

Vi har sökt Kenneth Håkansson för en kommentar utan att lyckas.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser