Annons

Världspremiär för Cirkus Cirkör i Landskrona

Oavsett när snösmältning kommer igång så ser våren ut att bli intensiv på Landskrona teater. På programmet finns allt från världspremiär med Cirkus Cirkörs senaste storsatsning till, familjemusikal med Cabaret Mix och Spelman på taket.

I det stora utbudet finns det två stora produktioner. Landskronapubliken blir först i Sverige med att i april få beskåda Cirkus Cirkörs nya turnéföreställning Wear It Like A Crown.
Det är naturligtvis mycket inspirerande, säger Håkan Persson på Kulturförvaltningen.
– En premiär av det här slaget visar att vårt mångåriga samarbete med Cirkus Cirkör har gett utdelning.
Föreställningen innehåller bland annat luftakrobatik, knivkastning och jonglering.
– Det blir dramatik och komik som skapar en totalupplevelse, tror och hoppas Håkan Persson

Annons
 

I slutet av mars har Landskrona Riksteaterförening ett stort gästspel från Irland. För två år sedan var Rush Musical Society i Landskrona med musikalen Hollywood Pinafore. Nu återkommer de med Spelman på taket.
– 55 musikalartister från Irland, sju barn från Landskrona och en elva man stark svensk orkester, berättar Tommy Olsson, riksteaterföreningens ordförande.
Troligtvis den största föreställningen i sitt slag i Landskrona. Den svenska orkestern är för övrigt sammansatt av Sixten Nordström, känd från bland annat TV:s Kontrapunkt.

Sedan några år tillbaka har också Riksteaterföreningen samarbete med Malmö Opera. Detta har resulterat i tre gästspel under våren. Tangoliv, I natt! Inatt! och familjemusikalen The Fantasticks.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser