Annons

Hoppas på curlingföräldrar under sportlovet- Bowling, bowls och curling under samma tak

Att bygga en privatägd curlinghall i Landskrona och fem år senare, mitt under en djup lågkonjunktur, satsa ytterligare 25 miljoner kronor på en tillbyggnad med åtta bowlingbanor, sex short mat bowlsbanor och restaurang, kan tyckas vara en vågad satsning.
– Vi har ett upptagningsområde som sträcker sig från Varberg i norr till Ystad i söder och Karlshamn i öst, säger Göran Wramfelt ägare av Curla.nu.

Ett halvår efter invigningen av tillbyggande är det i det närmaste fullbokat i anläggningen när Direkten kommer på besök.
– Det har gått över förväntan bra. Till och med julborden var det bra snurr på, säger svärsonen Johan Wramfelt som tillvardags driver anläggningen tillsammans med en handfull anställda.

Annons
 

Curling är och har varit grundstenen i företaget sedan starten 2004. På de fyra banorna kanar anställda från Tetra Pak runt ovetande om att de svenska curlingdamerna ungefär samtidigt avgjort i sista stenen mot schweiziskorna i Vancouver.
– Vi hoppas på en ny OS-succé. Curlingframgångarna under OS i Turin var marknadsföring värd flera miljoner. Vi var fullbokade i två månader, minns Johan som närmast hoppas att huset ska fyllas av sportlovslediga ungdomar och deras föräldrar.
På onsdag och torsdag kan curlingföräldrar få en positiv innebörd. Då erbjuder vi nämligen familjer sportlovscurling till starkt reducerat pris. Man ska vara 6-10 personer per bana och barnen ska ha fyllt 12 år. Min förhoppning är att vi framåt höstkanten ska ha startat upp ungdomsverksamhet i en curlingklubb.

– Med tanke på att curlingförbundet endast har 5000 medlemmar så är det antagligen det lättaste sättet att kvala in till ett framtida OS, tillägger Göran Wramfelt med ett leende på läpparna.
Sportlovsbowling är en klassiker under dagtid och på torsdag kväll blir det rent av discobowling i huset vid Landskronas norra infart.
– Dessutom kommer vi varje vardag under lovet att mellan 10-16 bjuda på gratis bowls. Om nio av tio svenskar aldrig spelat curling så är det betydligt färre som provat på bowls. Har man en gång testat någon av sporterna så brukar man återkomma, säger Johan och Göran berättar om framtida förhoppningar.
– 2012 skulle VM i bowls gått av stapeln på Isle of Man men de har hoppat av. Nu jobbar vi på att försöka få hit arrangemanget.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser