Annons

Krogarna kan få förlängda öppettider Beslut i fullmäktige innan sommaren

Vid det senaste vuxennämndsmötet beslutades att föreslå fullmäktige att tillåta krogar att hålla öppet till klockan 03.00. Som det är idag har krogarna bara tillstånd att servera alkohol till klockan 01.00.
– Länsstyrelsen har haft en tillsyn av våra riktlinjer och kommit fram till att de är lite gamla och därför har vi i vuxennämnden nu sett över dess och kommit fram till att öppettiderna kan förlängas för krogarna, säger vuxennämndens ordförande Mattias Adolfsson (FP).

Ärendet har nu skickats till kommunstyrelsen för att slutligen klubbas i kommunfullmäktige och om allt går vägen kan krogarna ha öppet till 03.00 redan till sommaren.
– Det rådde total enighet om beslutet i vuxennämnden men sedan kan saker och ting fördröjas på vägen. Slutligen så är det krögarna som måste ansöka om förlängt öppethållande. Men om allt går som vi tror så lär allt vara klart till sommaren, säger Mattias Adolfsson.
Det krävs dock en del av krögarna om de vill ha förlängt öppethållande.
Det kommer att krävas att krogarna har vakter mellan 01.00 och 03.00, det är en förändring, säger Adolfsson vidare.

Annons
 

– Det här är något som vi jobbat för i många år, säger Fredrik Nilsson, ordförande i Landskronas Krögareförening.
– Om beslutet klubbas i fullmäktige kommer vi att kunna konkurrera på samma villkor som krogarna som ligger en tolv minuters tågresa bort.

En krögare som kommer att ansöka om förlängt öppethållande är krögaren Patrik Sjöberg på Restaurang Tycho Brahe.
Vi kommer att ansöka men sen får vi se hur vi gör. Först vill jag ha en diskussion i Krögareföreningen för att se hur andra ställer sig till detta, säger Patrik Sjöberg.

På Speakers Corner har man inte hunnit ta ställning till förslaget.
Rent spontant så tror jag inte att vår kundkrets bryr sig så mycket om just detta. Dessutom blir det antagligen ett nollsummespel när vakter behöver hyras in. Jag är tveksam till att vi kommer att ansöka om förlängt öppethållande, säger krogens ägare Annika Glynos.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser