Annons

Anders Karlsson förstanamn till riksdagen

Anders Karlsson från Landskrona är socialdemokraternas första namn till riksdagen för Skåne läns västra valkrets.

Vid socialdemokraternas valkonferens i Höör valdes förra lördagen Anders Karlsson, 58, från Landskrona till toppkandidat till riksdagen för socialdemokraterna i västra skåne. Anders har suttit i riksdagen sedan 1998 och är idag ordförande i försvarsutskottet. Åren 2002-2006 var han ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott och mellan 2006-2007 ordförande i Trafikutskottet.
– Arbetet i riksdagen är mycket stimulerande. Jag känner ett stort förtroende att än en gång få stå som förstanamn på socialdemokraternas lista till riksdagen.

Annons
 

– Det är med glädje jag ser fram emot valdagen i september. Det kommer att bli en tuff och jämn valrörelse. Med den starka opinionsvinden i ryggen finns alla förutsättningar att återigen få en ny socialdemokratisk regering.

Som ordförande i försvarsutskottet och gruppledare för socialdemokraterna sitter Anders Karlsson även i den tunga och viktiga styrelsen för den socialdemokratiska riksdagsgruppen. Anders är en erfaren politiker med ett brett kontaktnät både i riksdag och regering och som har partiledningens öra, som alltså nu får förnyat förtroende på s-listan till riksdagen.

Anders Karlsson, bördig från Härslöv, är sedan 1991 ordförande för Socialdemokraterna i Landskrona. Idag har socialdemokraterna i västra Skåne fyra riksdagsledamöter.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser