Annons

God återväxt inom innebandyn

På onsdagen avgjordes skolmästerskapen i innebandy och på tjejsidan segrade Glumslövs skola och bland killarna var Västervångskolan starkast.
– I stort sett samtliga fjärdeklassare i Landskrona har deltagit, säger idrottslärare Johan Cöster som fördömligt svarat för arrangemanget .
– Innebandy är en idrott som alla kan delta i och de har eleverna gjort med stort engagemang, berömmer han.

Även skolpersonalen såg ut att trivas under finalspelet i idrottshallen. Hejaropen ljöd och känslorna var många. Måljubel och en del tandagnissel men övervägande var de glada minerna.
Idrottsläraren Jens Grönvall på Glumslövs skola hade både killar och tjejer med i semifinalerna och till sin hjälp med coachningen hade han Falcons a-lagsspelare Nicklas Lidholm och fystränaren Jonny Karlsson.
– Var femte vecka är Falcons hos oss och eleverna får spela innebandy. Så trots att vi inte har några elever som aktivt spelar innebandy så har träningen gett resultat.
Nu ville det sig inte riktigt för Glumslövspågarna som fick se sig besegrade av Häljarp efter en dramatisk semifinal som Häljarp vände med två snabba mål under den sista spelminuten. Revanschen såg istället Glumslövstjejerna till att ta då de besegrade Tusenskönan med 1-0.

Annons
 

Efter att ha besegrat Asmundtorp med 5-0 i semifinalen seglade Västervångskolans upp som favoriter i killgruppen. Ett favoritskap man axlade med bravur, rent av så pass att klassföreståndare Marie Molin- Wilhelmsson kunde agera åskådare.
– De fixar bytena och allt själva. Där är många duktiga idrottare i klassen, kommenterade hon och finalsegern mot Häljarp skrevs till 3-1.
– Det firar vi med biffar till skollunch, sa Max och Fabian, knäppte cykelhjälmarna och styrde tillbaka till skolan med en pokal att pryda klassrummet med.


Noah Fransson i 4A på Västervångskolan hade försett halva laget med matchtröjor.


Full fart och god stämning var det när skolmästerskapen i innebandy avgjordes på onsdagen.


Hans Gösta Lehrecke har taktikgenomgång med sina killar innan semifinalen.


Västervångskolans killar gick segrande ur killgruppen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser