Annons

Världsmästare gästar restaurangelever

På fredag väntar en annorlunda skoldag för tredjeårseleverna som går kockutbildningen på Selma Lagerlöfsgymnasiet vilka huserar på Hotel Öresund. Ett kärt återssende blir det då den tidigare eleven vid skolan, Daniel Berlin, gästspelar. Daniel som utsetts till årets kockelev i Sverige, har även dubbla VM-guld och dubbla OS-silver på sin meritlista.
– Det blir en utmaning för eleverna, säger kocklärare Björn Wingårdh.
Vi kommer tillsammans att göra en fyrarätters festmeny bestående av en entré på havskräftor följt av Hjälmargös, hummer och musselskum. Därefter blir det vildand med ekskivling och det hela avslutas med havtorn och choklad, säger Björn.
Trots att det bara återstår några månader till studentfirandet så tror kockläraren att eleverna kommer att vara inspirerade.
– De har just haft sin 16-veckors praktik och kommer att vara rejält taggade. Eleverna har nu fått upp ögonen för vad som väntar och en sån här chans missar de inte.
Faktum är att en liknande kväll har arrangerats tidigare.
– Det var för några år sedan och sedan dess har jag varit sugen på att göra det igen och nu är det dags. Det var mycket uppskattat förra gången.
I år räcker det dock inte med en kväll.
– Vi har redan nu spikat att vi ska ha en italiensk afton och då är det den välkände Landskronakrögaren Tino Terminiello som leder arbetet. Exakt när det blir är dock inte bestämt, avslutar Björn Wingårdh.

Fredagens meny i sin helhet hittar du på elevernas sida här på Direkten.
Middagen är öppen för allmänheten men ett gott råd torde vara att boka bord i förväg.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser