Annons

Isläget bekymmersamt

På grund av isläget i hamnen kan Räddningstjänsten i Landskrona inte använda sin båt och har därför omdirigerat sin larmtjänst till Ventrafiken.
– Det stämmer, säger vd:n Bengt Mueller.
– På nätterna när vår färja ligger på Ven är Räddningstjänstens jourtelefon kopplad till denna. Vad gäller sjuktransporter dagtid mellan Ven och fastlandet får dessa också ombesörjas antingen av oss eller med helikopter.
Den efterhängsna vintern och isen ställer ännu inte till det för venfärjorna.
– Nej, det är inga problem. Räddningstjänsten har en liten båt och får problem med issörjan inne i hamnen, men det är en väldig skillnad mellan en båt på sju-åtta meter och en på trettio, avslutar Bengt Mueller.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser