Annons

Festivalveteran tipsade inför jubileumsfesten

Konferensen ”Mötesplats 2013” hölls under fredagen på Tages Nightclub i Landskrona. Finansierade av Europeiska regionala utvecklingsfonden ställde man sig följande fråga inför stadens hägrande 600-årsjubileum:
– Hur kan upplevelser, möten och evenemang bygga ”Det nya Landskrona?”.
En som kanske skulle kunna räta ut en del frågetecken var gästföreläsaren Håkan Waxegård, mannen bakom bland annat Hultfredsfestivalen.
– Lyssna på knäppskallarna, uppmanade han.
– Det är ofta vi som har idéerna, sa han och nämnde sig själv, Ikea-Kamprad, Gösta Karlsson i Ullared och de tre killarna bakom ”Trollywood” i Trollhättan som exempel.

Entreprenören som med ungdomlig charm och naivitet startade det som skulle bli Sveriges största rockfestival i en liten håla i mörkaste Småland, och som nu medverkat till ”undret i Eksjö” och gjort Sveriges tråkigaste stad till en sjudande mötesplats, menade på Gunde Svan-manér att ingenting är omöjligt.
– Går det att göra sådant där så går det också i Landskrona.
Kanske hjälpte det till att farsan var fritidschef i Hultsfred, och Håkan poängterade också att det var viktigt att få med sig de kommunala tjänstemännen när det skulle startas upp evenemang.
Men kultur- och fritidsförvaltningar är inte alltid så vana vid stora evenemang, och därför är det ytterst viktigt att också få med näringslivet, menade han. Och storleken på bidragen till entreprenören är inte alltid det viktigaste.
Fem tusen eller tio tusen kan räcka, bara de kommer vid rätt tillfälle. Då kan det vara bättre än en miljon.
Sagt av den som inte kan nöja sig med ett ”nej” och bara letar möjligheter.
– Jag är väl felprogrammerad sedan barndomen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser