Annons

Bingohall rånades strax efter öppning

Bingohallen på Rådmansgatan i Landskrona rånades vid 10.40-tiden på fredagsförmiddagen av två beväpnade män.
Det gick otroligt fort, säger en synbart chockad medlem av personalen.
– Allt har låst sig för mig, jag kan inte, säger hon när hon tillfrågas om hon närmare vill redogöra för händelseförloppet.
Flera polispatruller, ambulans och även civila poliser finns på platsen. Hundpatruller sökte ganska omgående av ett område öster om platsen. Rånarna uppges ha varit beväpnade med pistol och baseballträ. Det är oklart vilket byte rånarna fick med sig och av tecken på platsen att döma med oreda och omkullslagna föremål ska rånet ha skett under tumult.

Göran Hassel, informationsansvarig vid polisen i nordvästra Skåne, bekräftar uppgifterna på två gärningsmän och deras beväpning.
– De lyckades fly med en del kontanter strax före vi hann komma till platsen, berättar han. Polispatruller rekvirerades från både Helsingborg och Lund och till en början hade polisen en del spår efter förövarna, samt signalement på dem efter det att vittnesuppgifter hade lämnats. – Men, der räcker ju ofta med att de får ett par minuters försprång, konstaterar Göran Hassel. Dock hyser han ganska gott hopp om att få klarhet i vilka rånarna är, på lite sikt.
– Det är den känslan jag har, säger han.
– Kan den här typen av förövare komma undan med en tusenlapp eller två, så tycker de att det är jättebra. Förr innebar ett väpnat butiksrån att man gått över någon sorts gräns, men tyvärr har den här typen av brott inte den tyngden längre. Det är väl som att spela dataspel för dem.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser