Annons

Personlig el-service på stadshuset

Under ett år har Jenny Rasmussen från Elhandel i Landskrona under tisdagar funnits på plats på stadshuset för att möta elkunderna och svara på deras frågor.
Jag tycker det är jätteroligt att möta kunderna på det här sättet och för många som kommer hit, kanske framförallt äldre personer som gärna vill ha den personliga kontakten, tror jag också att det känns bra, förklarar hon. I staden finns även en ganska stor grupp som kan ha problem med svenskan, och för dessa kan Jenny också göra en insats.
– Många kommer hit till Stadshuset för att göra en flyttanmälan och då kan jag passa på och informera om elhandel, hur man kan sänka sina kostnader och kanske teckna ett avtal samtidigt, säger hon.

I broschyrer har Elhandel i Landskrona nyligen också börjat använda sig av serbisk och albansk text för att kunna nå ut till dessa grupper.
– Det har kanske pågått en för kort till för att man ska kunna märka något gensvar, men många kommer som sagt hit personligen och då blir det också lättare att kommunicera, menar Jenny.

Annons
 

Beslutet i kommunfullmäktige att överlåta näten till produktionsbolaget Landskrona Kraft och nätbolaget Landskrona Energi kommer enligt henne inte att beröra elhandeln. Hur står det då till med elpriserna, en annan het fråga i kylan, denna vinter?
– Vid ett tillfälle i december var priset uppe i tio kronor per kilowatttimme, ett väldigt högt pris. Elpriserna i det kalla vädret styrs ju av tillgång och efterfrågan, men de höga kostnaderna drabbar främst industrier och företag som debiteras timme för timme, och slår inte så hårt mot privatkunderna, avslutar Jenny Rasmussen.

Annons
Annonser


























Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser