Annons

Bästa Fyran & Femman korad

Landskrona Simsällskap genomförde i måndags i samarbete med Svenska Simförbundet simtävlingen Bästa Fyran på Läktarbadet. Bästa Fyran är en riksomfattande simtävling för fjärdeklassare med lokala tävlingar och finaler på distriktsnivå.
– Här i Skåne har vi dock utvidgat tävlingen till att omfatta både 4:or och 5:or, säger Margareta Rosenberg från Landskrona Simsällskap.

Bakom tävlingen står Svenska Simförbundet och tanken är inte bara att locka barn att tävla i en simbassäng, utan också att slå ett rejält slag för att fler ska lära sig att simma.
Tävlingsformen i Bästa Fyran är stafett innehållande fyra flickor och fyra pojkar och de åtta eleverna simmar 25 meter valfritt simsätt.

Annons
 

– Inbjudan gick ut till alla skolor i stan, men det var bara fem klasser som nappade, berättar Margareta som dock kunde glädja sig åt att fjärdeklassare och femteklassare  från Albanoskolan, Säbyholms Montessori, Västervångskolan som Seminarieskolan deltog.

– Kvaltävlingen bjöd på rafflande simning från alla lag och stämningen var hög runt bassängkanten. Hejarklackarna viftade med skyltar och skrek för kung och fosterland.

I Bästa Fyran var det jämnt ganska länge mellan lagen men i slutet kom Albanoskolan upp i ledning och höll den ända in till bassängkanten och jublet som utbröt var öronbedövande.

I Bästa Femman stod bara två lag på startpallen men stämningen var likväl laddad.
– Det var ganska jämnt där också ända tills Seminarieskolan fick i en simmare från Landskrona Simsällskap som tog Seminarieskolan upp till ledningen som de sedan höll ända till mål, berättar Margareta. Etta blev således  Seminarieskolan och tvåa kom Säbyholms Montessori.

Vinnarna i de båda årskurserna går nu vidare till distriktsfinal i Eslöv den 7 mars.


De som simmade från Seminarieskolan klass 5E var Felix Berggren, Oskar Hoff, Sara Qurdie, Melissa Gürler, Anton Pålsson, Stella Westerberg-Dolfe, Louise Mattsson, samt Ludvig Ozols.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser