Annons

S vill bilda utvecklingsbolag

Samtidigt som Internationella Handelshögskolan i Jönköping presenterar en rapport som säger att attraktiva havsnära bostäder är vägen ur krisen för Landskrona så vill stadens socialdemokrater även satsa på mindre attraktiva fastigheter.
– Attraktivt boende handlar om attraktiva boendemiljöer. Det är för oss socialdemokrater en självklarhet att utveckla hela kommunen. Därför föreslår vi att kommunen bildar ett utvecklingsbolag för att förbättra dåliga bostadsmiljöer, säger kommunalrådet Niklas Karlsson (S).

Det är tillsammans med partikamraterna Lars Wallstén och Roy Wernberg som Niklas Karlsson föreslår att man ska rusta upp och förädla dåliga fastigheter och utveckla boendemiljöerna. Det handlar om allt från renovering och upprustning till nya och trygga boendemiljöer med till exempel lekplatser för barn och rekreation för vuxna.
– Arbetet måste ske i nära samarbete med privata fastighetsägare, intresserade och erkänt duktiga fastighetsbolag, säger Roy Wernberg (S).
– Om allmännyttan kan bidra med kompetens och lokalkännedom så ska Landskronahem naturligtvis blandas in i arbetet, men Landskronahems hyresgäster ska inte stå för notan av att rusta upp och utveckla kommunen. Det är en angelägenhet för alla landskronabor, säger Wernberg och hans partikamrat Lars Wallstén fortsätter.
Utvecklingsbolagets huvuduppgift ska inriktas på bostadsförädling och inte på förvaltning. Bolaget kan därefter mycket väl sälja fastigheterna vidare till fastighetsbolag med bättre kompetens av fastighetsförvaltning.

Annons
 

Niklas Karlsson har inget emot att bygga nytt men varnar för att man låter andra områden stagnera.
Historiskt sett har flera av kommunens större bostadssatsningar kommit till efter initiativ från socialdemokraterna. Vi kan i närtid peka på satsningarna i bland annat Nyhamn, kvarteret Smeden och BoKlok vid före detta parkförvaltningens förråd. Men boendet är mer än bara fyra väggar och ett tak. Därför föreslår vi att man nu tar ett samlat grepp där också de bostäder och miljöer som redan finns i kommunen utvecklas, avslutar kommunalrådet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser