Annons

Ingenjörsutbildning på Teknikcollege

Landskrona blir först i landet med yrkeshögskoleutbildning till collegeingenjör. Teknikcollege blir därmed också först i Sverige med sammanhängande teknikutbildning från grundskola till yrkeshögskola. Styrgruppen för teknikcollege kunde vid sitt senaste sammanträde glädja sig åt att allt är klart för ingenjörsutbildning som en förlängning av gymnasiets yrkesförberedande bygg- och industriprogram, där redan idag de flesta eleverna får anställning efter avslutade studier. Företagarrepresentanterna i styrgruppen tog emot beskedet mycket positivt.
Detta har vi väntat på länge, säger Göran Green, vd för elinstallationsföretaget GC-gruppen i Landskrona.
Nu kan vi erbjuda våra elever en företagsanpassad teknikutbildning från grundskola till ingenjörsutbildning, säger han.
– Det är positivt för hela kommunen, säger stadsdirektör Peter Billquist.
Möjligheterna ökar för ungdomarna att studera och få arbete efteråt i och med denna sammanhängande teknikutbildning.
– Med motiverade elever redan från grundskolan minskar vi också antalet PRIV-elever, menar utbildningsdirektör Tomas Johansson där PRIV står för ”programinriktat individuellt program” och innebär att eleverna läser upp betygen som saknas samtidigt som de går ett vanligt program.
– Priv-eleverna har utökad studietid, får extra stöd och kräver alltså mer personalresurser, vilket i slutändan innebär högre kostnader för kommunen, avslutar Tomas Johansson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser