Annons

Nej till STALKER på nummerskylten

– Vi behöver fler Stalkers, fler vägvisare, sa fotograf Tony Kristensson i samband med att hans utställning Rummet visades på Landskrona Museum under hösten 2008. Bilderna som visades hade inspirerats av Tarkovskijs film Stalker från 1979. Detta faktum har Transportstyrelsen tagit föga notis om då de avslår en ansökan från en landskronabo om att få använda en personlig fordonsskylt med teckenkombinationen STALKER.
– Det är ett ord som för vissa kan väcka anstöt, säger Mikael Andersson pressansvarig vid trafikregistret hos Transportstyrelsen och går istället på linjen att en stalker är en förföljare, typ ett besatt fan som förföljer sin idol.
Transportstyrelsen valde istället att bifalla landskronabons begäran om använda en skylt med HÄNGARN.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser