Annons

Minister på blixtvisit talade för arbetskraftsinvandring

På onsdagen gästades Hotel Öresund i Landskrona av migrationsminister Tobias Billström (M) då han talade om arbetskraftsinvandring på ett lunchmöte arrangerat av Sydsvenska industri- och handelskammaren.
Hans tal gällde de nya liberala regler som regeringen införde för ett par år sedan.
Med de tidigare reglerna var det svårt att få hit arbetskraft men med de nya regeländringarna kommer Sverige att ligga i framkant när konjunkturen vänder, sade Billström till den församlade skaran.

På frågan om hur landets medborgare ska kunna övertygas om att de som kommer inte tar jobb av de som redan finns svarar ministern snabbt.
Det är ett argument som jag hört förut. Till den typen av jobb som tillsätts av importerad arbetskraft finns det dock inte några arbetssökande i landet, säger ministern och fortsätter.
– En annan fråga som jag tror många tänker på att det redan finns för många asylsökande invandrare. Men dessa får inte förväxlas med arbetskraftsinvandring. De vi talar om här på mötet har inte flytt från sina länder.

Annons
 

Att reglerna kommer att ändras i höst vid ett eventuellt regeringsskifte tror inte Tobias Billström.
Det är faktiskt mycket intressant. Det är nämligen så här att denna överenskommelse har vi gjort tillsammans med Miljöpartiet och detta tror jag gör att vi kommer att få behålla det nuvarande systemet, säger ministern avslutningsvis.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser