Annons

Torkild håller öppet för riksdagen

Torkild Strandberg, till vardags kommunstyrelsens ordförande i Landskrona, toppar Folkpartiets riksdagslista för Skåne läns västra valkrets. Detta står klart efter det att partiet hållit sina nomineringsmöten under den gångna helgen. Strandberg har tidigare erfarenhet av riksdagsarbete, han representerade samma valkrets efter riksdagsvalet 2002, återvaldes 2006 men valde då att avstå riksdagsplatsen för att bli kommunstyrelsens ordförande i Landskrona. Nu är han alltså aktuell för rikspolitiken igen, men säger samtidigt att han gärna fortsätter som kommunstyrelsens ordförande om han skulle få väljarnas förtroende vid höstens val. Handlar det om att försöka hålla båda dörrarna öppna?
– Nej, det är inte så. Jag vill göra nytta, det är därför jag har valt den politiska banan, svarar Torkild Strandberg.
– Folkpartiet gjorde ett strålande val i Landskrona vid förra tillfället, och vi har för avsikt att göra om detta, men det är väljarna som bestämmer, resonerar han.
– Om valresultatet skulle komma att innebära att vi förlorade vår ställning måste jag kanalisera mitt engagemang för staden på något annat sätt och i riksdagen tror jag mig kunna göra nytta både för Landskrona och Nordvästskåne.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser