Annons

Kickboxare tävlade i Big Bang

Landskrona Kickboxningsförening ställde upp med två fighters på Big Bang, en tävling som arrangerades under lördagen i Ängelholm.

Marcus Olsson var först uppe i ringen och gick en match i light contact med låga sparkar. Han mötte Manu Upadhyayafrån Furulund i -69kg, matchen som gick i högt tempo med mycket slagväxlingar mellan killarna. Marcus spände sig tyvärr lite för mycket och fick inte riktigt ut sin fulla kapacitet så han fick se sig besegrad denna gången med domarsiffrorna 2 mot 1.

Annons
 

Landskronas nästa kämpe i ringen var Kristoffer Uutinen. som gick en lightcontact match i -74 kg klassen där Ole Kjaer från Lyngby (DK) stod för motståndet. Dansken gick ut i ett högt tempo men Kristoffer klarade att undvika hans hetsiga attacker och utnyttjade de misstagen som dansken gjorde till sin fördel. Ju längre matchen pågick desto mer tog Kristoffer över och plockade mer och mer poäng. Så när matchen var slut så var det Kristoffers hand som domaren höjde.

En vinst och en förlust blev resultatet för Landskronas del denna dagen. Både Marcus och Kristoffer är ganska så orutinerade och det är kul att följa deras utveckling, då bådas utvecklingskurvor pekar rakt uppåt.
– Jag tror att har de bara viljan så kommer de att kunna gå långt och prestera bra på många tävlingar framöver, säger Tony Berglund, ordförande och huvudtränare i Landskrona Kickboxningsförening.

Nästa tävling på schemat är Februaricupen som Landskrona Kickboxningsförening står värd för. Tävlingen kommer att gå av stapeln i GA-skolans idrottshall den 20 februari.
Då får alla Landskrona Kickboxningsförenings fighters en chans att visa upp sig på hemmaplan, vilket jag tror att många utav dem ser fram emot, avslutar Tony.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser