Annons

Gustav Trägårdh årets kock

Gustav Trägårdh, bördig från Ålabodarna utanför Landskrona, har utsetts till årets kock.
– Jag kände att jag satte rätterna bra. Det som är svårast är tajmingen, blir maten färdig för tidigt så kallnar den innan juryn får den på bordet och blir den färdig för sent får man poängavdrag, förklarar den lycklige vinnaren i en artikel i Svenska Dagbladet.

36-årige Gustav, som var äldst i gänget av de sex finalisterna, halkade en gång in på kockyrket mer eller mindre på ett bananskal. Teknisk linje på gymnasiet och tankar på att bli ingenjör, då han kom på att han inte gillade matte. Det blev till att kocka i lumpen, och på den vägen har det fortsatt för den nyblivne svenske mästaren med jobb i London och Göteborg, där han nu till vardags arbetar på restaurang Basement.

Annons
 

Den som är intresserad av att bjuda på Gustavs vinnarrätter i helgen får inrikta sig på följande: Soppa på lättrimmad torsk med rotfrukter bräserade i brynt smör och citron, lantägg i frasig svecia, kryddgrönt samt pepparrotsbuljong och blomkål. Rosastekt renkalvsadel och långkokt vinägerglaserad rentunga med frasig getkvarg, gräddkokt jordärtskocka, persilja och pärllök samt buljong på rostad rosenkål och sirap.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser