Annons

Språk och attityd i fokus på Seminarieskolan

Seminarieskolans årliga värdegrundsvecka, i år med temat ”Språk & attityd”, är i full gång som ett värmande inslag i vargavintern. Knappar med ordet ”Sempati” (Seminariet + empati) på inblandade lärares och elevers tröjor, värderingsövningar i Kulturskolans regi uppe i aulan och jourkompisarna från årskurs 6 inblandade i det mesta som händer under veckan.
De var bland annat med och invigde temaveckan tillsammans med rektorn i måndags, berättar läraren Mikael Blomberg. Kulturskolans övningar riktar sig till eleverna i årskurserna 3-6 och sen använder skolan sig av jourkompisarna för att föra ut budskapen till de yngre barnen.
– Jourkompis blir man utsedd till genom att klassen får rösta fram en, säger Linus Christensson, en av de framröstade i årskurs 6.
Vi är ute på rasterna och håller koll på vad som händer på gården, hjälper till om det blir något bråk, förklarar hans kollegor Aleksandra Håkansson och Stina Törn.
– Vi snackar med de inblandade och det brukar hjälpa, det har blivit bättre, konstaterar Ahmed Dabbas.

I Mikael Blombergs klassrum har eleverna bland annat gjort lertavlor där de fått rista in positiva ord.
– För att pynta upp korridorerna lite, ett annat år hade vi ”Lika/Olika-tema” och då gjorde vi flaggor från hela världen och We are the world-dekorationer, berättar han.
Vad innebär då en sådan här vecka om man går i klass 1 e och heter Charlie Elmén?
– Att man ska vara dubbelt så snäll mot alla!, säger han och störtar ut på skolgården tillsammans med sina kompisar.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser