Annons

Ung man sköts i benet

Strax innan klockan 20 måndagen kom en 18-årig Landskronabo till akuten på Lunds lasarett med en skottskada i benet. Polis tillkallades men den ungen mannen var mycket fåordig om vad som hänt.
– Han påstår att han gick på Rådhustorget i Landskrona vid 18.30-tiden då en bil ska ha stannat på gatan och en man klivit ut och kallat på honom. Ynglingen vände sig om och då ska mannen ha skjutit honom i benet, hoppat in i bilen och försvunnit från platsen. Det är allt vi har fått reda på, säger Charley Nilsson, informatör på polisen i Helsingborg.

Nu hoppas polisen att vittnen hör av sig.
– Det är lite märkligt för vi brukar alltid få samtal om det smäller. Men i detta fall har det varit tyst. Därför hoppas vi att någon har iakttagit något på Rådhustorget eller för all del på någon annan plats och hör av sig. Helt klart är i alla fall att han skjutits. Vi har en kula som opererats ut ur hans ben och denna kommer nu att undersökas, säger Charley Nilsson.

Annons
 

– Det är konstigt. Jag kom gående på Rådhustorget exakt 18.30 och där var ganska mycket folk i rörelse. Men något skott har jag inte hört. Jag såg också att det stod en hel del folk och väntade på bussen. Har en bil stannat och det avlossats skott så borde någon ha sett detta, säger en person till Skånska Dagbladet som befann sig på platsen vid den aktuella tiden.

– Jag arbetade hela kvällen och har inte hört någonting. Det verkar konstigt, säger en näringsidkare alldeles intill den plats där händelsen påstås ha inträffat.

18-åringen är sedan tidigare känd av polisen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser