Annons

Karnevalen växer mot österKarnevalskronan sitter säker på Olle Larsson även i år. Mobiltelefonen går varm i dessa bandbokningstider men än vill karnvalskungen inte avslöja några artister.

Den 15 juli är det fest. Då är det dags för den nittonde karnevalen sedan starten 1992. Då var det Bertil Hallengren som drog i tåtarna men i år är det åter Olle Larsson som för sjätte året i följd är spindeln i nätet och det är med samma entusiasm som vanligt som han blickar framåt.
– Vi har fått en fantastisk respons från såväl kommunledning som sponsorer och då är det lätt att jobba, säger Olle Larsson till Landskron Direkt.

Med nästan ett halvår kvar till festen är allt bara på planeringsstadiet. I vanlig ordning utlovas en del nyheter.
– Vi vet att det kommer att vara tomt på Jönsaplan och det är något som vi ska ta till vara på. Exakt vad som kommer att ske där får vi se.

Annons
 

En nymodighet är att det finns planer på att utöka karnevalsområdet ner mot Dammhagskolan.
– Vi har haft ett mycket intressant möte med Centrum & Österlyftet och kommer att försöka stänga av Borgmästargatan ner till rondellen vid biblioteket. Detta gör att handeln kommer att engageras. Vi vill att handlarna ska flytta ut på gågatorna men även ut på Borgmästargatan, säger Olle Larsson som även hoppas på aktiviteter på själva Dammhagskolan.

Några artister är ännu inte bokade.
– Jag har en del kontakter men dessa håller jag för mig själv i nuläget. Sen är det stora artistsläppet i Stockholm den 28 januari och då börjar vi på allvar att leta band. Jag kan dock redan nu avslöja vad gäller scenuppträde, att vi kommer att satsa på stand up mellan banden och diskjockeyna på Rådhustorget och Kassakroken, förklarar Olle Larsson.

Ett försök med att sänka snittåldern i jazztältet kommer också att göras.
– I år kommer det att bli ett jazz- och bluestält och detta tror vi kommer att locka en yngre publik, avslutar Olle Larsson.

Karnevalen börjar torsdagen den 15 juli och avslutas natten mot den 18 juli. På söndagen kommer dock den traditionella ekumeniska gudstjänsten i Gamla Kyrkans Grund att hållas.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser