Annons

De gamla ska inte behöva frysa

Med anledning av dagens artikel i Landskrona Postens från Västra Fäladens servicehus där 86-åriga Iris Andersson uppges frysa i sin tjugogradiga lägenhet, har Eva Örtegren (S), tidigare mångårig ordförande i Landskronas Omsorgsnämnd reagerat.
– Det är inte rimligt att äldre människor ska behöva frysa på serviceboenden, menar hon.

Fastighetsägaren Landskronahem har mätt temperaturen i den aktuella lägenheten och konstaterat att den ligger på 20,1 grader. Och högre än så blir det inte, trots att Socialstyrelsen rekommenderar äldre en inomhustemperatur på cirka 22 grader.
– Att hänvisa till överenskommelser med hyresgästföreningen och att det inte finns någon lagstiftning som kräver en bekväm temperatur för servicehus är anmärkningsvärt. Socialstyrelsen är tydlig i sina rekommendationer, 20 grader är i underkant, säger Eva Örtegren och begär att frågan ska diskuteras politiskt.
 – Jag har ställt frågan till Landskronahems ordförande Jac Nepreus (FP) och Omsorgsnämndens ordförande Hans Raita (M) vad de anser om att äldre ska behöva frysa, säger hon och påtalar också att hon kommer att göra allt som står i hennes makt för att rätta till det här och om så krävs motionera om det i kommunfullmäktige.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser