Annons

Cityidrott startade uppÅter sjuder det av aktiviteter på Dammhagskolan

Den gångna veckan var det smygpremiär för projektet Cityidrott på Dammhagskolan i Landskrona. Projektledaren Jonny Karlsson hade tillsammans med Pensé Andersen, sekreterare i Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, LISA, ett styvt arbete att skriva in intresserade ungdomar.
– Det är nästan hysteriskt, säger Jonny Karlsson och skrattar.
– Egentligen är det tio minuter till vi ska öppna men vi satte igång så fort vi kom hit och vi har säkert fått in 30 anmälningar på en kvart, säger han medan han skriver in en ung flicka.

Tidigare var det BoIS i Centrum och Landskrona BoIS som hade aktiviteter på skolan men nu är det alltså LISA som tar över arrangemanget.
Det som skiljer är att vi nu har fler idrotter. Innan var det bara fotboll som gällde, säger Jonny Karlsson och är övertygad om att man nu kommer att få fler engagerade barn.
– Då BoIS i Centrum fanns hade de cirka 100 aktiva barn men jag hoppas på fler. Framför allt så har vi fler tjejer som visat intresse, berättar projektledaren som de senaste veckorna varit runt i klasserna på skolan och presenterat sig och det nya projektet.

Annons
 

Trots att den officiella invigningen inte äger rum förrän på fredag så drog aktiviteterna igång redan på måndagen då Landskrona Dansstudio och visade upp streetdance och hiphop-dans och idag står taekwondo och handboll på programmet. Dessutom kommer barnen att kunna stifta bekantskap med boxning, innebandy, sambadans och ridning i veckan.
Man kan väl jämföra projektet med en stor fritidsgård som riktar in sig på idrott. Jag tror att det är något som kommer att slå väl ut och bredda den linje som BoIS i Centrum en gång startade och skötte mycket bra. Skillnaden nu är som sagt att vi når fler, avslutar Jonny Karlsson som under de två timmarna inskrivningen pågick fick in 84 barn.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser