Annons

Miljöpartist håller två dörrar på glänt

22-åriga Mikaela Persson som ses som något av en påläggskalv inom Miljöpartiet lämnar i månadsskiftet Landskrona för socialantropologiska studier vid Stockholms universitet.
– Jag har för avsikt att vara tillbaka i Landskrona till sommar, lagom till att valrörelsen drar igång ordentligt, säger hon och medger att hon hoppas hamna på en valbar plats när MP spikar sin lista till fullmäktige.
– Vi ska göra det nästa vecka, säger hon som nyligen fick förnyat förtroende av valberedning till en fortsättning i Grön Ungdoms förbundsstyrelse.
– Nu återstår och se om riksårsmötet tycker detsamma. Däremot kommer jag att hoppa av som språkrör för Grön Ungdom Skåne. Det blir ohållbart att kombinera både Skåne och förbundsstyrelsen.

Mikaela verkar fylld av smittande energi och det går inte att ta miste på hennes brinnande engagemang i diverse politiska frågor.
– Valrörelsen i Landskrona kommer naturligtvis att bli extra intressant. Det ska bli spännande att se hur de olika partierna kommer att profilera sig.

Annons
 

Ett rödgrönt samarbete råder redan på riksplanet men i Landskrona har Miljöpartiet den gångna mandatperioden regerat tillsammans med Folkpartiet och Moderaterna. Ett samarbete som Mikaela anser ha fungerat bra. Frågan är vad landskronaborna har att vänta efter höstens val?
– Det får bli där vi bäst får igenom en grön politik, säger Mikaela och håller därmed två dörrar öppna.
– Mycket är naturligtvis också avhängt valresultatet, avslutar hon.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser