Annons

Polsk miljonorder till Landskronafirma- BCC för traditionen med växtförädling vidare

Landskronaföretaget BCC har nyligen rott hem ett polskt kontrakt som varit föremål för upphandling inom EU.
– Vi producerar och marknadsför bland annat anläggningar för skogsföryngring, och Polen har sedan länge varit en intressant marknad för oss i Europa, berättar Martin Selin, informatör på företaget.
– Polen är ett föredöme vad gäller frörensning och förser många andra nationer. För oss är kontraktet viktigt inte minst ur ett strategiskt perspektiv då det visar att vi är tillbaka på produktionsområdet i landet, fortsätter han.

Rent ekonomiskt kommer projektet att innebära ”ett par miljoner” för Landskronaföretaget, men utöver detta poängteras också den strategiska betydelsen av försäljningschefen Andreas Berner.
– Vi har också tidigare levererat till statliga polska plantskolor och dessa har av hävd varit jättelika, säger han.
– Nu handlar det om en plantskola utanför Torún som ska ha ett lite mindre system, men med mera spets och kvalitet, menar Andreas Berner.
På den mera spektakulära sidan hoppas han också på att företaget ska gå i land med ett stort Världsbanksprojekt i Kazakstan i början av mars.
– Här handlar det om att plantera tallplantor på stora, eldhärjade stäppområden, berättar han.
– Det råder extrema förhållanden i dessa ökenliknande områden, med bland annat temperaturskillnader mellan plus 40 och minus 40 grader, säger Andreas Berner och poängterar miljötänkandet i det stora återplanteringsprojektet.

Annons
 

Spännande tider att vänta för Landskronaföretaget som för frö- och växtförädlingstankarna vidare, således.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser