Annons

Deslegitimerad läkare åter i blåsväder

En man i 60-års åldern från Landskrona som i våras fick sin läkarlegitimation återkallad, sedan hans föreskrivningar av narkotikaklassade läkemedel varit alldeles för stora, har åter hamnat under Socialstyrelsens lupp. Mannen som tidigare bedrev en privat klinik i Malmö har i december varit i kontakt med ett apotek i Malmö och där beställt 50 stycken särskilda receptblanketter. Blanketter som skulle registreras på en läkare från Skivarp. Då han tidigare lånat ut åtta blanketter till kollegan var detta vad apotekspersonalen kunde tillmötesgå honom med, allt enligt det telefonsamtal som apotekschefen haft med Socialstyrelsen och som återfinns i en tjänsteanteckning.

Landskronabon blev då arg och krävde att få ringa upp kollegan som han högt och ljudligt ska ha skällt ut inför Apotekets kunder. Skivarpsläkaren ska då ha gett med sig och accepterat att Landskronabon skulle få 50 blanketter i hans namn. Denna krävde då istället 100 blanketter något han vägrades och han erhöll till slut 50 stycken.

Annons
 

Socialstyrelsen har begärt att läkaren från Skivarp bland annat redogör för männens anknytning samt bakgrunden och anledningen till varför han beställt och överlåtit 50 receptblanketter på Landskronabon.

Noterbart i sammanhanget är att Landskronabon överklagat beslutet om sin indragna läkarlegitimation till Länsrätten men fått avslag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser