Annons

31-åring åtalas för Internetbedrägerier

En 31-årig Landskronabo genomförde under ett par år drygt 20 bedrägerier genom handel via Internet. Enligt den stämningsansökan som nu lämnats in började bedrägerierna hösten 2007 då han lurade till sig en mobiltelefon utan att betala för sig. Detta var startskottet för en längre tids bluffar.

I början ägnade den misstänkte sig åt att beställa varor utan att betala för sig. Efter ett tag annonserade han även ut varor och fick betalt för dessa utan att skicka något tillbaka.
– Det här är en typ av brott som blir allt vanligare, säger kammaråklagare Lars Danielsson som har hand om det aktuella fallet.
– Människor är alldeles för blåögda. Internet är bra till mycket men ställer också till en hel del.

Annons
 

Enligt stämningsansökan har mannen köpt två telefoner, fyra datorer och ett Playstation utan att betala för sig. Själv har han fått betalt för sex datorer, tre spel, tre mobiltelefoner, ett Playstation, en GPS, en digitalbox samt ett tangentbord utan att skicka dessa.

Han har erkänt samtliga brott och har sagt sig vilja göra rätt för sig. Anledningen till att han begått handlingarna ska ha varit brist på pengar. Domen blir med all säkerhet villkorlig och böter, säger Lars Danielsson.
Värdet på det Landskronabon lurat till sig ligger på cirka 68 000 kronor. Datum för rättegången är ännu inte satt men troligtvis lär målet tas upp under våren.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser