Annons

Moderaterna hoppas på en föryngringHuttunen tillbaka – öppnar för samarbete med S

Just nu genomför Moderaterna i Landskrona ett provval för att få fram tänkbara kandidater till höstens valsedel till kommunfullmäktige.
– Jag upplever det som att vi vänt på skutan och åter har vind i seglen, säger partiföreningens ordförande Olof Stråmark.
– Vi kommer att ta tillbaka den delen av väljarkåren som vi lånat ut.

Tidigare interna schismer och bråk är enligt ordföranden borta.
– Sprickan är igenmurad och nu drar vi åt samma håll. Jag tror dessutom att vi kommer att få se en hel del nya namn på våra listor och samtidigt sker en föryngring, poängterar han.

Annons
 

Den 1 februari ska provvalet vara avklarat och nomineringskommitténs arbete kan ta vid.
– På årsmötet den 6 mars spikar vi sedan vår lista, säger Olof Stråmark och därmed återstår det att se om Marko Huttunen får den födelsedagspresent han önskar sig. För det stämmer väl att du planerar för en comeback?
Det stämmer och det ska bli spännande att se hur stort förtroende jag har inom partiet och om man har överseende med mina tidigare utspel, en del gjorda i ungdomlig iver, säger den tidigare fullmäktigeledamoten Marko Huttunen, som efter ett år i Stockholm åter är tillbaka i Landskrona.

Marko är inte sen med att göra ett politiskt utspel.
– I min kandidatur öppnar jag för ett samarbete med Socialdemokraterna. Det är viktigt att vi i Landskrona lägger fokus på de områdena där vi tycker lika och inte på sådant som är olika, poängterar han. Med Marko i moderatleden skulle antagligen besöksfrekvensen åter öka i talarstolen.
– Debatten är oerhört viktig för demokratin. Vad ska vi med sju-åtta mandat i fullmäktige till om bara en person kommer till tals. Det är mer berikande och lärorikt om fler åsikter kommer till tals, avslutar Marko Huttunen.

Ett annat välkänt namn inom moderatleden, den tidigare ordföranden, Kjartan Magnusson, är också redo för en comeback och i sin presentation siktar han högt och är beredd på att ta över Torkild Strandbergs post som kommunstyrelsens ordförande.
– Nu får vi först avvakat utgången av provvalet men går det vägen så kör vi så det ryker. Alldeles för få förändringar har skett under innevarande mandatperiod och även jag ser möjliggheter i ett samarbete med S, säger han.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser