Annons

Turistbyrån flyttar till stadsbiblioteketTuristchef hoppas på fler besökare

Efter 10 år på Storgatan 36 går i dagarna flyttlasset för Turistbyrån. Ny adress blir från och med imorgon Regeringsgatan 13 eller enklare sagt, foajén på Landskrona stadsbibliotek.
– Idag håller vi helt stängt men redan imorgon finns vi på plats i entrén på stadsbiblioteket, säger Susann Eriksson, turistchef i Landskrona stad, samtidigt som hon låter dalahästar och t-shirts med citadellmotiv dela flyttlåda.
– Till en början blir det dock i begränsad omfattning. Ytan kommer att anpassas för verksamheten och en del väggar behöver resas. Helt klara med det arbetet beräknar vi vara i mitten av februari.

När nu Turistbyrån Landskrona – Ven installerar sig på stadsbibliotek i Fredrik Sundbärgs ståtliga sekelskiftesbyggnad från 1906 hoppas turistchefen på ett besökslyft. Drygt 26 000 personer besökte Turistbyrån på Storgatan under 2009, vilket var ett rekord i sig.
– Vi har även en information vid Ventrafiken sedan tre år tillbaka och även här ha flödet av besökare ökat, säger Susann Eriksson och berättar att ständigt fler turister upptäcker staden.
– Men vad jag nu hoppas på är att lokalbefolkningen i allt större utsträckning ska hitta alla de tjänster vi har att erbjuda. Att man exempelvis kan köpa konsertbiljetter via Ticnet hos oss eller boka boende till gäster som kommer på besök och naturligtvis inhämta information om resor i Skåne och Sverige.

Annons
 

De nya lokalerna tar en yta som ofta använts till utställningar.
– Det är ingen fara för minskade utställningar på stadsbibliotek bara för att vi nu flyttar in. Det kommer att bli nya utrymmen för det samtidigt tror jag på många positiva synergieffekter när vi nu hamnar under samma tak, avslutar Susann Eriksson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser