Annons

Lågkonjunkturen bidrog till venresande

Som Landskrona Direkt tidigare berättat var det fler än någonsin som åkte till Ven med Ven-Trafikens färjor under 2009. Idag har bolaget gått ut med ett pressmeddelande där man berättar att det förra passagerarrekordet sattes år 2003. Ett år som bjöd på en mycket fin sommar och det var det stora antalet resenärer under sommarmånaderna som främst bidrog till rekordet det året. Sommaren 2009 var inte lika fin som den 2003 men ändå sattes rekord och det främst med anledning av att allt fler valde att åka till Ven under våren och hösten.
Det känns fantastiskt att kunna slå passagerarrekord! Dessutom är det mycket glädjande för Vens besöksnäring och Ven-Trafiken att allt fler väljer att resa även under för- och eftersäsong, säger Bengt Meuller, vd på Ven-Trafiken.

Det finns flera förklaringar till varför nytt rekord sattes 2009. Det är rimligt att anta att lågkonjunkturen och den svaga svenska kronan är en bidragande faktor då många av ekonomiska skäl sannolikt har valt att semestra på hemmaplan. Detta förklarar också att andelen utländska turister, framför allt tyska och danska, ökade under 2009. Dessa omvärldsfaktorer i kombination med Ven-Trafikens arbete med olika erbjudanden i Landskrona samt satsningen på andra marknadsföringskanaler har resulterat i det nya passagerarrekordet.
– Det är mycket tillfredsställande att våra marknadsföringsinsatser visar sig i ett ökat resande. Det är ju alltid skönt att få ett kvitto på att arbetet som läggs ner skapar resultat, säger Bengt Meuller.

Annons
 

Fakta i siffror:
2003 hade Ven-Trafiken 331 149 passagerare
2008 hade Ven-Trafiken 301 970 passagerare
2009 hade Ven-Trafiken 331 905 passagerare

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser