Annons

Favoritseger i inomhusrodden

På lördagen avgjordes Swedish Open Indoor Rowing 2010 i Landskrona idrottshall. I herrseniorer A fanns favoriten, den svenske OS-roddaren, Lassi Karonen tävlandes för Brudpiga Roddklubb. Den som skulle kunna rubba den rutinerade roddaren var skånehoppet Pontus Gustavsson från Höganäs men det skulle visa sig Karonen var för stark.
Gustavsson tog i och för sig ledningen i 2000-metersloppet men efter 500 meter var Karonen ikapp och sen var det inget snack. Till synes oberörd kunde Lassi Karonen klyva mållinjen på 5.51.9 Då hade höganäsroddaren hamnat rejält på efterkälken även om han var klar tvåa.
– Jag är riktigt nöjd med loppet. Det var länge sedan jag körde ett 2000-meterslopp för fullt, sammanfattade en nöjd Lassi Karonen efter loppet.

Närmast väntar ett landslagsläger i Portugal för roddaren innan det är dags för nästa rejäla utmaning.
– Då ska jag köra Vasaloppet. Det är något som jag gjort många gånger. I år blir det min 14:e start.

Annons
 

I höst väntar dock årets höjdpunkt.
– I månadsskiftet oktober, november är det dags för VM som avgörs på Nya Zeeland och det ska bli riktigt intressant, säger Lassi Karonen och beger sig till roddmaskinerna för att coacha fram en av sina lagkamrater.

Tävlingen i övrigt saknade de riktigt namnkunniga och enligt tävlingsledare Bengt Nilsson i arrangörsklubben Landskrona Roddklubb, råder ett allmänt vikande intresse för sporten.
– Det är den fjortonde upplagan av tävlingen och antalet roddare har successivt blivit färre. I år är vi 120 anmälda, en siffra som varit uppe i 300 som mest, säger Bengt Nilsson vars son Olof var mycket lovande för något år sedan. Sonen har dock lagt årorna på hyllan, i alla fall för närvarande, och flyttat till Norge.
– Han bor i Nordnorge med sin flickvän och förutsättningarna för rodd är inte samma som här. Men han har sagt att han är sugen på att köra igång igen så vi får väl se om han dyker upp här igen en dag, säger Bengt Nilsson och blickar ut över hallen.

En nyhet för året är att man endast ror en dag.
– Tidigare år har vi kört både försöksheat och finaler men efter önskemål från de tävlande så inriktar vi oss på finaler direkt, allt för att roddarna ska vara hundra procentigt laddade då de ska tävla, säger Bengt Nilsson.
– Jag är dock nöjd med arrangemanget och vi kommer att satsa för att öka intresset till nästa år. Ett mål är också att höja intresset hos allmänheten. Inomhusrodd är en betydligt mer publikvänlig sport än den som avgörs utomhus. Här följer man roddarna på en skärm och kan samtidigt se dom i roddmaskinerna då de kämpar sig i mål, avslutar Bengt Nilsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser