Annons

Vallgravshockey väcker minnen

Den senaste tidens kyla har gjort att vallgravar och ankdammar frusit till is. Även till havs drar sig iskanten utåt. Väderprognoserna säger också att vi får räkna med minusgrader ytterligare en tid. Hur tjock isen är och om den håller för att åka skridsko på är upp till var och en att ta reda på.
Magnus Landtblom på stadens parkförvaltning uppger att man inte har någon koll på isens tjocklek.
– För ett antal år sedan spolade vi upp flera banor i kommunen och höll då koll men det är något som upphört sedan länge.

På vallgraven vid Nordkap håller ett par killar på att förbereda för en hockeymatch.
– Vi var i Helsingborg och åkte på en av kommunens spolade isar när vi kom att tänka på vallgraven, säger Christoffer Sandholm som tillsammans med kompisen Carl Löfgren-Persson sopat rent ett stort område av isen.
Det är synd att kommunen här slutat att spola isar. De kunde åtminstone hjälpt till att borsta rent isarna på vallgraven, fyller Carl i samtidigt som övriga kompisar ansluter för eftermiddagens hockeymatch.
Det är många äldre som stannat till och berättat om när de var unga och spelade bandy och hockey på vallgraven, säger Christoffer.

Annons
 

Magnus Landtblom höjer dock ett varningens finger för förrädiska isar.
Det finns en del utlopp i vallgravarna som gör att isen är svagare på vissa ställen och där ska man inte åka. Jag vill också varna för ankdammarna. Dessa är farliga att ge sig ut på trots att de ser harmlösa ut.

Parkchefen uppmanar samtidigt alla som har planer på att ta sig ut på isarna till försiktighet.
– Jag tycker inte att man ska ge sig ut på isen utan att ha isdubbar med sig. Sen kvittar det hur tjock isen är. Man vet aldrig när man trillar genom och att då ha isdubbar med sig kan rädda livet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser