Annons

Utländsk sjuksköterska anmäler Socialstyrelsen

Socialstyrelsen anmäldes i november förra året av en sjuksköterska från Slovakien som sedan fem månader arbetat som undersköterska på en vårdcentral i Landskrona. Mottagaren av anmälan är EU-nätverket Solvit, som är till för att verka för att EU-reglerna om fri rörlighet efterlevs. Anmälaren anger att hon bott i Sverige i 15 månader, har avslutat SFI-utbildningen och ansökt hos Socialstyrelsen om att få svensk sjuksköterskelegitimation. Kvinnan är utbildad till sjuksköterska i hemlandet Slovakien, och universitetet hon examinerats från ska ha ackreditering i hela EU.

Under tiden har hon arbetat som undersköterska i Landskrona och på sin arbetsplats uppmanats att söka tjänst som sjuksköterska, då det råder personalbrist på vårdcentralen. Något besked från Socialstyrelsen har hon dock inte fått, hon kan därmed inte söka tjänsten och uppger att hon känner sig diskriminerad av systemet.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser