Annons

Renovering ger nytt lyft åt Speakers Optimism på krogen trots hot om torrläggning

Det händer mycket på Speakers Corner vid Rådhustorget i Landskrona. Samtidigt som krogen genomgår en stor ombyggnad och ska hålla stängt under drygt två veckor så dras man med ett känsligt ärende. Kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg har fått levererat hem vin och mat från krogen i samband med en representationsmiddag med bland annat Polens generalkonsul. Extra besvärande är att han själv är delägare i krogen. Majoritetsägandet ligger dock hos dottern Annika Glynos.

Att ta hem mat från en restaurang är lagligt men inte att ta med sig alkohol.
– Vi håller på att reda ut exakt vad som hänt. Vad vi vet så är det ett misstag som begåtts och att det någonstans blivit ett missförstånd, säger Michael Magnér som arbetar på krogen och är gift med Annika Glynos.

Annons
 

Magnér vill inte spekulera i om krogens alkoholtillstånd kommer att dras in men hoppas att allt kommer att ordna sig.
– Jag förutsätter att alla instanser gör sitt jobb som de ska. Vi ska inte behandlas annorlunda. Men när vi slår upp portarna den 28 januari så räknar jag med att vi kommer att servera alkohol som tidigare. Det hela är mycket olyckligt. Vi som jobbar på krogen har inte medvetet begått fel.

Att krogen håller stängt från och med idag beror på att man håller på att renovera om grundligt och bygga till på innergården.
– Det är något som funnits i planerna i flera år och i maj började vi sätta planerna i verket, säger Magnér och visar upp ritningarna.
– Det kommer att bli en helt annan arbetsmiljö för de som jobbar här. Ventilationen blir ny, en varuhiss installeras, nya personalutrymmen inreds, nya värmeväxlare kommer att se till att här är varmt på vintern och svalt på sommaren och mycket mer.

Cirka fyra miljoner lär ombyggnaden kosta när allt är klart.
– Det är ett gammalt hus och en hel del kostnader har dykt upp efter hand. Vi ser det dock som en investering för framtiden. Det kommer att bli toppmodernt.

Magnér visar runt och pekar på var en trappa kommer att leda ner till nya utrymmen. Någon större förändring i utbudet och inriktningen blir det dock inte.
– Det är klart att vi med nya ölkylar kommer att kunna ha ett större sortiment men vad vi vill göra är att förstärka den profil vi redan har. Jag tror att den negativa trend som funnits i Landskrona något år kommer att vända med våren.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser