Annons

Rickard svarade för årets målI numerärt underläge svarade Falcons kapten Rickard Jacobsen för en makalös soloraid som avslutades med att han placerade bollen i mål.

Det satt hårdare inne än väntat men till slut kunde Landskrona Falcons besegra bottenlaget Carlshamn med 9-5. Falcons som slog målrekord vid bortamötet, då man vann med 15-1, kan möjligen skylla dagens tama insats på underskattning.
Det låg lite i luften; söndag i januari, utebliven matchannons, inget programblad, ett par spelare som blivit beviljad förlängd semester och 0-1 redan i första spelminuten.

Tur då för de 263 betalande åskådarna att hemmalaget förfogar över Rickard Jacobsen.
12 minuter in i första perioden åker Stellan Roth på matchens första utvisning och med fyra man på plan skärpte Falcons till sig. I 57 sekunder höll man bollen inom laget innan Rickard avslutade med en soloraid som av yppersta klass och efter att ha snurrat upp i stort sett hela Blekingelaget satte han bollen kylig i nät till 2-1. Årets mål var ett faktum och frågan är om det inte är och blir säsongens också. Dessförinnan hade dagens hattrickman Andreas Svensson sett till att Falcons kvitterat. Även Tobias Blixt glänste till mellan varven och hans två mål var enkelhet i perfektion i övrigt var det en ganska slätstruken tillställning i Landskrona Idrottshall på söndagskvällen.
– Vi måste ha bättre skärpa än så här, ansåg klubbens sportchef Petri Manu som dock kan glädja sig åt att Falcons befäster andraplatsen i serien.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser