Annons

Topalovic och Öberg prisas av LISA

Karatetjejen Emma Topalovic kommer att ta emot årets Guldmedalj 2009 på Idrottsgalan den 9 april. Detta har röstats fram av styrelseledamöter för Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation (LISA).
– Det fanns fler kandidater men att Emma blev världsmästare i Cancun, Mexico i september, avgjorde till hennes fördel, säger Gunnar Nilsson, ordförande i LISA.
– Dessutom tog hon såväl lagsilver i senior- och lagbrons på juniorsidan vid samma tävling.

En som inte är förvånad över Emma Topalovics framgångar är hennes tränare Miroslav Unic.
– Emma har presterat oerhört bra i flera år men det är klart att hennes VM-guld smäller högt. Att ta seniorguld trots att hon bara är 19 år och därmed junior, bådar gott för framtiden. Vi har långt ifrån sett toppen av hennes karriär. Förhoppningsvis har Emma många framgångsrika år framför sig. Hon är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, säger Miroslav Unic.

Annons
 

Pristagaren själv är stolt och överraskad av utmärkelsen.
– Detta var inget jag hade räknat med. VM-guldet betyder mycket men nu ser jag fram emot ett spännande år med EM som årets höjdpunkt, säger Emma Topalovic.

Årets ledarkanna går till Bo Öberg på Landskrona Ski Club. Bo har varit verksam i klubben sedan starten 1979 och har bland annat suttit på olika poster i föreningens styrelse. Idag är han ordförande.
– Det känns väldigt hedrande. Det finns många duktiga ledare i Landskrona, säger Öberg som gärna själv ger sig ut i backarna.
– Jag gillar att åka utför även om jag inte tävlar. Men då har jag två skidor på fötterna, säger han och skrattar.

Vilka som kommer att få övriga utmärkelsen på Idrottsgalan är ännu inte beslutat.
– Det ska vi sätta oss ner och diskutera fram inom kort, säger LISA-ordföranden Gunnar Nilsson.
– Det gäller dock att klubbarna skickar in sina nomineringar. Bland annat så ser vi fram emot att få föreningarnas nomineringar till ungdomsstipendierna senast den 31 januari.


Emma Topalovic prisades redan vid idrottsgalan 2008. Även i år kan världsmästarinnan se fram emot att få ta emot välförtjänta applåder då hon åter får kliva upp på scen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser