Annons

Café Kolon på Plantan trots allt?Förändring i detaljplanen öppnar för ungdomar

Trots att ett 20-tal grannar till Aktivitetshuset Plantan vid Karlslund överklagat och fått rätt i regeringsrätten, gällande aktiviteter i byggnaden så kan det mycket väl bli öppen verksamhet på platsen under våren.

En förändring i detaljplanen kan komma att tas av byggnadsnämnden inom kort. Blir det ett ja i nämnden är det dags för kommunfullmäktige att ta det slutliga beslutet. Om så blir fallet kommer bygglov för öppen verksamhet att sökas.
– Idag får det bedrivas kontorsverksamheter i lokalerna men om detaljplanen förändras till så kallad centrumfunktion så är det fritt fram för oss att söka bygglov för öppen verksamhet i lokalerna. Skulle det i sin tur klubbas genom så kan det mycket väl bli så att Café Kolon åter öppnar på Plantan, säger Fritid- och Kulturförvaltningens chef Göran Nyström.
– Men det är alltså under förutsättning att besluten går vår väg, betonar förvaltningschefen.

Annons
 

Göran Nyström är dock optimistisk.
– Jag har inte hört något om att vi inte skulle få genom förslagen. Jag tror inte heller att någon kommer att överklaga eventuella beslut men sådant vet man aldrig.

Från politikerhåll är det locket på från Folkpartiet.
– Jag har just talat med nämndens ordförande Gerd Bernström (FP) och vi har kommit överens om att ta ställning då det är dags för möte, säger ledamoten Susann Eriksson (FP).
Hos socialdemokraterna hoppas man dock på en förändring i detaljplanen.
– Vi vill att verksamheten på Plantan ska vara öppen. Det behöver staden. Vi behöver fler öppna platsen för ungdomarna, inte färre, säger Roy Wernberg, vice ordförande i byggnadsnämnden.

Det är inte helt spikat om Café Kolon kommer att fortsätta eller vilka andra aktiviteter som kan komma i fråga om allt går som Göran Nyström och socialdemokraterna vill.
– Det är en process som pågår hela tiden och vad som kommer att hända om vi åter kan öppna dörrarna för allmänheten vet jag inte idag. Men det är inte omöjligt att vi fortsätter med Café Kolon, avslutar Göran Nyström.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser