Annons

Bättre betyg för gymnasieförbundets elever

Skolverket har nu sammanställt betygen för landets gymnasieelever som slutade 2009 och siffrorna är glädjande för Landskrona Kävlinge Svalövs gymnasieförbund.
– Det känns absolut som en positiv nyhet så här i början på året, säger utbildningsdirektör Tomas Johansson som kan konstatera att gymnasieförbundets betyg har stigit på de flesta områden.

Inom de yrkesförberedande program är förbättringen tydligast där man ökat andelen elever som nådde minst godkänt i engelska, svenska och matematik med hela fem procent jämfört med 2008.
86 procent av eleverna når nu målet, det är faktiskt över rikssnittet som ligger en procent lägre. Det hör främst samman med att vi integrerat kärnämnena i den praktiska undervisningen och därmed fått en ökad förståelse och motivation hos eleverna, säger Tomas Johansson.

Annons
 

Motsvarande andel inom de studieförberedande programmen var 96%.
– Även här fortsätter vi våra satsningar. Exempelvis samarbetar vi inom marinbiologi med Lunds universitet och i engelska med Malmö högskola. Vi har även idéer om samarbete på högskolenivå kring matematik.

Andelen elever som på alla program nått grundläggande högskolebehörighet ökade inom gymnasieförbundet med två procent till 84%, där rikssnittet är 90%. Den genomsnittliga betygspoängen steg från12,9 till 13,0. Rikssnitt samma båda åren 14,0.
– Det är glädjande att våra elever på flera områden presterat bättre. Detta ger goda förutsättningar för arbete och fortsatta studier, avslutar Tomas Johansson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser