Annons

41 människor omkom i trafiken i Skåne 2009

Förra året minskade antalet omkomna i trafiken i Skåne kraftigt, enligt Vägverkets preliminära siffror. 41 människor omkom i trafikolyckor i Skåne och det är 14 färre än 2008 då 55 människor omkom.
– Trafiken har minskat på grund av lågkonjunkturen och då minskar också olyckorna. Men riktigt vad den här kraftiga minskningen beror på det för tidigt att säga, säger Lars Örnfält, tf vägdirektör Vägverket Region Skåne.

Under året har vi ändrat hastigheterna och anpassat hastighetsgränserna efter hur säkra vägarna är och vi har precis satt upp 13 nya hastighetskameror i Skåne. De vanligaste olyckorna är fortfarande singelolyckor på de mindre vägarna och olyckor där oskyddade trafikanter är inblandade.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser