Annons

14 hushåll får chansen till en klimatsmartare vardag

I slutet av månaden och ett år framåt ska 14 hushåll i Landskrona få chansen leva klimatsmartare.
– Vi har redan 43 personer i åldern 3-69 år från 13 hushåll som anmält sitt intresse att delta i projektet KlimatVardag. Vi saknar alltså en familj, säger Maggie Karpicka, energi- och klimatrådgivare i Landskrona stad.

Under parollen ”Ingen kan göra allt – men alla kan göra något!”, kommer cirka 200 hushåll i Skåne att under ett års tid få information, konkreta tips och stöd för att göra de förändringar som passar just dem mot en klimatsmartare vardag.
– Deltagarna kommer att få föreläsningar, gruppträffar, temakvällar och möten med till exempel energirådgivare, säger Maggie Karpicka och berättar att en hemsida just håller på att tas fram för att ytterligare förenkla kommunikationen med deltagarna.
– På sidan ska även finnas företagserbjudanden och tävlingar.

Annons
 

Fokus kommer att ligga på information och ömsesidigt utbytande av tips inom områdena mat, transporter, avfall och energianvändning.
– Tanken är att individanpassa projektet. Det är upp till deltagarna att själva bestämma hur deras klimatvänligare vardag ska se ut. En del kanske vill bli bättre på att källsortera medan andra ser över sin energiförbrukning. Möjligheterna är oändliga och det är upp till hushållen att bestämma vad och hur mycket man vill förändra. Det ska bli mycket spännande att följa deras framsteg, avslutar Maggie Karpicka.

KlimatVardag drivs av Hållbar Utveckling Skåne i samarbete med Region Skåne och Kommunförbundet Skåne. Finansiärer är Region Skånes Miljövårdsfond och deltagande organisationer.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser