Annons

Kaos utanför Dammhagskolan

Strax innan klockan 22 på måndagskvällen fick polisen larm om att det sköts med raketer vid Dammhagskolans gymnastiksal. När polisen kom till platsen möttes de av ett 50-tal ungdomar som sköt raketer och sparkade på bollar utanför byggnaden. – Vi åkte dit med fyra bilar och kunde då konstatera att någon eller några hade brutit sig in i byggnaden med gymnastiksalen och slitit ut inredning och bollar, säger Charley Nilsson, informatör på Helsingborgspolisen. – De hade även smält smällare i lokalerna och slitit ner två brandsläckare och tömt dessa på platsen. I samband med att polisen skulle kontrollera ungdomarna utsattes de för stenkastning. Dessutom kastades det flaskor mot polisen, dock utan att någon träffades. – Vi kunde inte avgöra vem eller vilka som kastat stenarna och falskorna och därför kunde vi inte heller gripa någon. En 17-årig kille identifierades dock och avvisades från platsen, säger Charley Nilsson. Det hela utmynnade i två anmälningar. Den ena rubriceras som stöld och den andra som försök till grov misshandel. Tidigare på kvällen hade räddningstjänsten varit på platsen tillsammans med Fält- och fritidsgruppen för att tala med ungdomarna. – Med anledning av att det sköts in en raket i Dammhagskolan häromdagen så bestämde vi oss för att åka till platsen och snacka med ungdomarna i ett förebyggande syfte, säger brandmästare Paavo Frick. – Det fanns de av oss som upplevde det som att ungdomarna sköt raketer mot oss. Ingen träffades dock och vi åkte från platsen efter att vi talat med gänget. Men vi fick ju höra att det brakat loss strax efter att vi hade åkt och det är ju beklagligt, avslutar Paavo Frick.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser