Annons

7 års fängelse för våldtäkt mot barn

En man i 45-årsåldern dömdes vid Lunds Tingsrätt på tisdagen till fängelse i sju år för flera sexuella övergrepp mot ett minderårigt barn. Landskronabon döms för grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrep mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering samt sexuellt ofredande. Den utsatta flickan är dotter till mannens sambo och övergreppen ska ha pågått under ett par års tid. Mannen har i rättegången varken velat erkänna eller förneka gärningarna förutom vid en av åtalspunkterna. Han medger ett visst sexuellt umgänge med flickan och har ställt sig bakom hennes berättelser. En rättspsykiatrisk undersökning har genomförts men mannen ska enligt denna inte lida av någon allvarlig psykisk störning. Han döms dessutom att betala 300 000 kronor i skadestånd till flickan för kränkning samt sveda och värk.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser