Annons

Spännande vår väntar blivande kockar

Tredjeårseleverna på restaurangskolan Selma har en spännande vår att se fram emot. Förutom de sedvanliga proven kommer skolan under våren att satsa på fyra specialkvällar. – Vi gör det bland annat för att öka motivationen hos eleverna, säger adepternas lärare i köket, Björn Wingårdh. Under fyra fredagskvällar kommer eleverna att få prova på att laga mat i den högre skolan. – Det blir såväl nordisk mat som andra influenser. Ett exempel är den 12 februari då vi bjuder hit den före detta krögaren Poul W. Lorenzen som kommer att lära eleverna om Cajun, vilket är väldigt inne just nu, fortsätter Wingårdh. Om allt går som det ska så kommer en före detta elev som lyckats väl att besöka skolan. – Det är praktiskt taget spikat att Daniel Berlin kommer hit. År 2000 blev han årets kockelev och han har dubbla VM-guld och dubbla OS-silver på sin meritlista och temat för kvällen blir nordiskt. Förutom ovanstående kommer de två övriga kvällarna att ha tema italienskt och asiatiskt. – Vi försöker hitta ett datum med Restaurang Napolis krögare Tino Terminiello men vad gäller det asiatiska så är det en del frågetecken som återstår men vi hoppas kunna lösa det. Asiatisk mat är idag oerhört populärt. Att ha dessa teman blir omväxlande efter en lång höst som avslutats med jultema. Men så fort eleverna är tillbaka efter jullovet börjar alltså planeringen för vårens temakvällar. – Jag är övertygad om att det kommer att bli populärt både hos eleverna och gästerna, avslutar läraren Björn Wingårdh.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser