Annons

Eldsjäl lämnar Unga RösterProjektet läggs ner?

Framtiden är oviss för Unga Röster. Sedan 2006 har projektledaren Jenni Rantala arbetat med ungdomar inom kulturens områden. Först ingick Unga Röster i Kulturskolan och sedan i Centrum & Österlyftet innan det gick upp i organisationen OIKOS Community under 2008.

För ganska exakt ett år sedan var det mungiporna upp efter att Ungdomsstyrelsen beviljat ett bidrag på 480 000 kronor.
– Enligt Oikos finns det inte längre pengar till verksamheten, efter den 1 januari 2010 trots att de skulle räcka hela nästa år, säger Jenni Rantala.
På frågan om var pengarna tagit vägen hänvisar hon till Julio Saavedra Duart, verksamhetschef på OIKOS Community.
– Jenni har fel. Pengarna vi fick gällde för 2009. Vi kommer med all säkerhet att få pengar av Ungdomsstyrelsen även för kommande år men det beskedet kommer inte förrän i maj, säger Julio Saavedra Duart.
Landskrona Direkt har av Ungdomsstyrelsen fått reda på att bidraget gäller till och med 2010-03-30.

Annons
 

Klart är att Jenni Rantala lämnar projektet.
– Jag är en uppstartare och känner nu att jag måste lämna över stafettpinnen. Jag och OIKOS arbetar inte längre mot samma mål vilket är en förutsättning för att det ska fungera. Självklart känns detta mycket smärtsamt. Särskilt eftersom både kommunen och landskronaborna trott så mycket på satsningen.

Det kommer dock att vara öppet i Unga Rösters lokaler, det så kallade Växthuset, efter nyår.
Vi har ett avtal med arbetsförmedlingen. Det jobbar fyra personer där och dessa kommer att ha öppet och bedriva verksamheter som film och musik, berättar Julio Saavedra Duart.

Folkfesten i fara?
Ett av Unga Rösters stora projekt är Folkfesten vilken man arrangerat två år i rad.
– Jag hoppas verkligen att någon tar över. Vi gick med 30 000 kronor i vinst i somras och dessa pengar är öronmärkta till just Folkfesten, säger Jenni Rantala och försöker se positivt på framtiden trots det tråkiga beskedet.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att alla ska inse vikten av de ungas röster och att verksamheten ska leva vidare och växa även utan mig. Ungdomarna är Landskronas framtid och de har verkligen visat att de har mycket att ge. I Växthuset har alla kunnat mötas – både ungdomar och vuxna. Alla på ett jämbördigt vis. Jag hoppas det ska fortsätta så.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser