Annons

Busskort även vid eget skolval

Vid höstterminens start nästa år kommer alla elever från förskoleklass och uppåt att få busskort om de väljer att gå på en skola i kommunen som ligger mer än 3 km bort för de yngre barnen och mer än 4 km bort för de äldre, det beslutade en ening Barn- och Ungdomsnämnden på onsdagen.
– Vi vill uppmuntra elever och föräldrar att i allt högre grad ska göra ett aktivt skolval. Det vill säga inte enbart titta på den skola som ligger närmst där man bor. Olika skolor har olika inriktning och nu kan man oavsett ekonomiska förutsättningar välja den skola som är bäst för ens egna barn, säger nämndens ordförande Lisa Flinth (FP).
– Skulle valen till någon skola bli många så gäller naturligtvis närprincipen, det vill säga att de elever som bor i upptagningsområdet har första tjing.

Någon rädsla för att rektorer vid någon av de populäraste skolorna skulle göra för stora klasser och därmed tillgodogöra sig mer skolpeng tror inte Lisa kommer att ske.
– Nej, då biter de sig själva i svansen. Då kommer elever och föräldrar snabbt välja med fötterna och byta skola, menar hon.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser