Annons

Boxartalang med sikte på OS

Omar Abdul-Majid är en femtonårig Landskronakille som fyra kvällar i veckan åker till Lund för att träna boxning. Nyligen belönades han för sitt träningsflit med en guldmedalj i 54 kg- klassen på Ungdoms-SM i Tidaholm.
– Jag har tränat med Lunds BS i ungefär fem månader och där får jag och min kompis Lindi, som också kommer från Landskrona, verkligen hård sparring mot betydligt större killar
, berättar supertalangen.

Omar har boxats sedan han var sju och fostrats i Häljarps AIS och Landskrona BS.
– Han är född till att boxas, var omdömet från smått legendariske tränaren Krister Backman redan under den tiden. En lång diplomboxarkarriär, ett klubb-byte till Lund och framgångarna lät inte vänta på sig.
– I oktober deltog jag med U-landslaget i den stora Wismarturneringen i Tyskland, vann min klass och blev utsedd till turneringens bäste boxare, konstaterar den lågmälde nävkämpen.

Annons
 

Och nu är han alltså nybliven svensk mästare och siktet kalibreras vidare in i framtiden.
– OS 2016 är målet, möjligen redan 2012 om det inte blir för tidigt, och sen vill jag bli proffs.

Favoriten och förebilden i proffsvärlden är Floyd ”Pretty Boy” Mayweather, och inför den tokigt emotsedda fighten mot Manny Pacquiao i mars nästa år är Omar fullständigt lugn.
– Floyd vinner lätt, säger han.

Prisskåpet i föräldrahemmet på Östergatan fullkomligt dignar av pokaler och annat som Omar och storebror Hamza kammat hem i diverse tävlingar. För säkerhets skull hämtar pappa Mohammed också en plastkasse som är proppfull med olika medaljer. Fadern är med all rätt stolt över grabbarna och till och med Hamza är mäkta imponerad över lillebrors framsteg.
– Titta, Omar har utvecklats jättemycket, eller hur?, kommenterar han då vi går igenom de senaste framträdandena på video och ser Omar tvinga motståndarna till stående räkning.
Onekligen är det så; vi konstaterar att nästa delmål är en internationell tävling i Uppsala i januari och sen är det dags för Omar att ge sig iväg till tåget.
– Han är nästan aldrig hemma, menar storebrodern.
Vill man bli något måste man kämpa, avslutar Omar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser