Annons

Pojkar gripna för rån

Strax innan klockan 17 på onsdagen rånades spelbutiken på Karlsundstorget. Två ungdomar gick in i lokalen och tilltvingade sig såväl kontanter som cigaretter innan de försvann springandes norrut. Polisen tror sig dock ha gripit två misstänkta 15-åringar för brottet.

Det var i samband med att man besökte en adress i ett annat ärende som de två ungdomarna påträffades. De hade då delar av bytet samt ett pistolliknande föremål som tros ha använts i samband med rånet. De båda är sedan tidigare kända av polisen för liknande brott. Bland annat ska en av 15-åringarna vara misstänkt för ett liknande rån i Malmö nyligen. De båda misstänkta greps omedelbart och anhölls klockan 02.15.

Annons
 

På Landskronapolisen är man glad att de två kunnat gripas så snabbt.
– Det känns riktigt bra. Vi har betydligt fler poliser i stan nu men samtidigt måste man ha lite tur och det har vi haft nu, säger Mats Karlsson, chef för Närpolisområde Landskrona, och riktar ett budskap till allmänheten.
–Jag ber naturligtvis ingen ingripa vid rån men vi ser ibland på övervakningsbilder hur folk bara går förbi utan att reagera trots att de ser vad som händer. Önskvärt är att vittnen omedelbart ringer och med tanke på dagens mobiltäta samhälle så borde vi få in fler samtal direkt. Ett rån tar kanske bara en minut eller två innan förövarna försvinner från platsen och de brukar av naturliga skäl ha brått. Därför är varje sekund viktig för oss om vi ska ha en rimlig chans att kunna gripa rånarna, säger Mats Karlsson.

Butiken som rånades på onsdagen är mycket utsatt. Vid ett flertal tillfällen har spelbutiken rånats.
– Vi kan inte vara överallt hela tiden trots att vi är många poliser idag. Vi åkte också på ett bakslag då kommunen nekades kameraövervakning. Det finns en speciell plats där vi vet att rånare dragit på sig luvor men länsstyrelsen vill inte ge tillstånd att filma och det är synd. Det hade verkat avskräckande. Vad vi nu håller på med är att försöka få allt fler att minska kontanthanteringen. Detta är en konkret åtgärd som kommer att minska rånen, avslutar närpolischefen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser